om ledige med drive

Ledige med Drive er et frivilligt og gratis netværk, der er del af INSP! og samarbejder med virksomheder, fagforeninger, A-kasser og Jobcenter, men fremfor alt selv bestemmer og udvikler de aktiviteter, der giver mening og virker for os, der leder efter job.

Kom og vær med:
Vi mødes mandag til torsdag kl. 10-12, fredag spiser vi morgenmad sammen med resten af huset kl. 9. Alle ledige er velkomne. Der er særlig intro for nye tirsdage kl. 9.30, inden det øvrige program starter. Mød os på INSP! på det gamle skoleslagteri, Køgevej 4-6, 4000 Roskilde.

Vi er mere end 400 i netværket. Ikke alle kommer hver dag. Det svinger mellem 5 og 30 daglige deltagere, afhængig af hvad der er på programmet. Der er altid plads til dig også.

Vi er gode til at hjælpe hinanden videre. Siden 1. januar 2015 er 170 kommet i arbejde. Tør du blive væk?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få hver uge opdateringer på virksomhedsbesøg, aktiviteter m.m.: Tilmeld nyhedsbrev

Hvad laver vi?
Vi laver både aktiviteter, der er direkte relateret til jobsøgning og ting, som mere handler om at have det godt mellem to jobs.

Vi pepper ansøgninger og CV op, får taget lækre profilfotos, får tips om påklædning og udseende, den gode præsentation af sig selv osv. Vi sparrer med og inspirerer hinanden, hepper på og holder modet oppe hos hinanden, holder faglige oplæg om det, vi ved noget om eller brænder for. Vi træner engelsk og lidt tysk, når der er ønske om det i gruppen. Vi tager på eller får virksomhedsbesøg. Vi tager aktivt del af INSP!-aktiviteter for at udvide vores netværk og vise, hvad vi kan.

Vi hygger, spiser fredagsmorgenmad, synger, går ture, laver yoga, får individuel sparring og coaching eller hvad, der nu ellers kan gøre glad og godt.

FORSTÅ DIG SELV

Som en del af det at søge nyt arbejde – og måske ny branche, kan det være en fordel at forstå og kende sig selv bedre.

Derfor laver vi aktiviteter, der skal hjælpe med dette. Vi bruger bl.a. MBTI, Myers Briggs Type Indicator, som et redskab hertil. Det er ligeledes muligt at få hjælp til at forberede en jobsamtale eller få sparring på, hvorfor den måske gik dårligt. Vi holder også oplæg for hinanden. Disse oplæg kan handle om alt fra rejser, vi har foretaget til hvordan vi søger job.

FORTÆL OM DIG SELV

Når vi skriver ansøgninger og går til jobsamtaler, er det vigtigt, at vi kan fortælle om os selv så effektivt som muligt. Så budskabet træder tydeligt frem uden at blive forstyrret af elementer, der ikke er relevante. Derfor arbejder vi med at fortælle om os selv – det kan være forskellige budskaber vi vil have frem i forskellige sammenhænge, f.eks. når vi er til samtale og til netværksmøder, er det ikke nødvendigvis det samme vi vil have frem. Vi træner også at tale til en gruppe eller en lidt større forsamling, hvis det er det vi har brug for. Vi skaber et trygt miljø for hinanden, hvor vi tør åbne os og tage imod konstruktiv feedback. 

TRIVSEL MENS DU SØGER

For at sikre, at vi har det godt med os selv, selvom vi er ledige, arbejder vi på forskellige måder med at have det godt. Vi laver fysiske ting sammen, det kan være walk-and-talk, work-and-talk, yoga eller andet. Vi bliver introduceret til mindfulness eller gospelsang, afhængigt af, hvem der er i netværket og hvad vi hver især kan byde ind med.

KOM TÆT PÅ VIRKSOMHEDERNE

Hver uge tager vi på virksomhedsbesøg, hvor vi hører om, hvilke typer af job, der er på den pågældende virksomhed og hvad der lægges vægt på ved rekruttering. Vi bliver taget utroligt godt imod og får indblik i de mange spændende virksomheder, offentlige som private, der ligger i Roskilde og omegn.

Her ønsker virksomhederne også at høre om os og derfor har vi brug for vores korte, tydelige introduktion af os selv og hvad vi søger. Dette er en god anledning til at træne at fortælle om os selv.  Vi laver ligeledes arrangementer, der bringer virksomhederne til os på INSP!, f.eks. gå-hjem-møder for forskellige aktører.

Der er ikke Ledige med Drive i skoleferier

Ledige med Drive holder fyraftensmøde Torsdag den 6/9-18 kl. 17-19. Som vi plejer, tager vi hver især lidt spiseligt med til et fælles kaffe/te bord. Kaffe og te koster kr. 5 per person. Vi glæder os til at se nuværende og tidligere brugere af netværket til en hyggelig stund med masser af snak, grin og gode historier.

Vil du have nyhedsbrevet med ugeprogrammet for Ledige med Drive, der også viser, hvornår vi skal på virksomhedsbesøg, kan du tilmelde dig her: http://www.insp.dk/lmd/om/

Vi glæder os til at møde både nye og ”gamle” netværkere efter en god ferie.

 

KONTAKT >

INSP!
Køgevej 4-6
4000 Roskilde

LMD: 
ledigemeddrive@insp.dk // 31 24 39 68